Overslaan naar content

Traineeship Bestuursrecht

In 24 maanden begeleid worden in zowel theorie als praktijk? Met ons traineeship nemen wij jou mee in casuïstiek, praktijkvoorbeelden en begeleiden wij jou op je eigen projecten. Dit geeft je een vliegende start van jouw juridische carrieren binnen het bestuursrecht- en omgevingsrecht. Je wordt hierin begeleid door onze senior juristen met een zeer brede werkervaring in dit vakgebied.

Wat zijn de voordelen van ons traineeship?

Legal Support is een ervaren advies- en detacheringsbureau met specialisatie in bestuurs- en omgevingsrecht. Wij zijn actief sinds 2020 in het begeleiden van junior juristen in het werkveld van decentrale overheden. Onze kernwaarden zijn betrokken, gedreven en resultaatgericht. Alles wat wij doen, doen we met een persoonlijke touch. Wij bieden een traineeship aan waarin je praktijkervaring opdoet, goed wordt begeleid en handvatten toegereikt krijgt voor jouw eerste stappen binnen het werkveld. De opdrachten van het leertraject zijn gefocust op het bestuurs- en omgevingsrecht bij verschillende opdrachtgevers. Dit zijn vooral decentrale overheden.

Tijdens het traineeship ga je (op afstand) bij of voor een gemeente aan de slag. Functiegebieden waar je in terecht kunt komen zijn handhaving, bezwaar en beroep, wabo, openbare orde en veiligheid en ruimtelijke ordening.

Na de eerste 24 maanden zijn er twee mogelijke richtingen om te bewandelen:

  1. Je kunt ervoor kiezen om een overstap te maken naar een vaste baan bij een gemeente. Dit kan de gemeente zijn waar je op dat moment al voor werkt of natuurlijk een compleet andere gemeente. Wij helpen je graag met deze overstap.

  2. Een andere richting is dat je voor onbepaalde tijd bij ons in dienst treedt en wij je blijven inzetten op verschillende projecten. Dit kan op termijn ook gecomineerd worden met een meer coachende rol richting de junior trainees.

Als senior jurist/coach zorg ik voor een inhoudelijke en persoonlijke begeleiding in het werkveld van bestuurs- en omgevingsrecht.

Nicole Scheek Senior Jurist/Coach

Wat leer je in ons legal traineeship?

Je begint je juridisch traineeship bij Legal Support met een inwerktraject van 6-8 weken. Tijdens deze periode duik je in praktijkvoorbeelden en leer je Legal Support beter kennen. Ook wij leren jou goed kennen om jou aan de juiste opdracht te koppelen. Wanneer je bent gestart met werken bij of voor een gemeente is het afhankelijk van de opdracht of je werkt of afstand of vanuit ons kantoor in Reeuwijk. Ons doel is om nog minimaal 1 dag per week met alle collega's op kantoor aanwezig te zijn voor een stukje verbinding en/of een cursus. De cursusdagen zijn een combinatie van praktijk en theorie. Klik hier voor een aantal voorbeelden uit het cursusprogramma. Vanuit Legal Support krijg je een vast aanspreekpunt om vragen aan te stellen, mee te sparren of je hart te luchten. Dit is een ervaren professional met veel ervaring binnen het vakgebied van bestuurs- en omgevingsrecht.

Waarom werken bij Legal Support?

De arbeidsvoorwaarden van onze trainees

Waarom zou je kiezen voor het juridisch traineeship bij Legal Support? Wij zetten graag even op een rij wat wij jou te bieden hebben:

✔ Een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd

✔ Een goed salaris! Wij schalen je in op basis van jouw kennis en ervaring tussen €2.500,- en €3.500,-

✔ Een zeer compleet traineeship van 24 maanden

✔ Persoonlijke begeleiding en betrokkenheid door een ervaren jurist in bestuurs-en omgevingsrecht

✔ Een telefoon en laptop die je zowel zakelijk als privé kunt gebruiken

✔ Een royale reiskostenvergoeding

✔ Een tegemoetkoming op je sportabonnement ✔ 22 vakantiedagen op basis van een 36-urige werkweek (omgerekend 25 dagen o.b.v. 40 uur).Juridische vacatures

3 vacatures